eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Tolong Sempurnakan Cerita Mami Drama Lakonan Fatimah Noryyah, Alvin Chong


Nantikan drama adaptasi novel 'Tolong Sempurnakan Cerita Mami' karya Syamnuriezmil di Astro Ria slot MegaDrama. Drama arahan Eyra Rahman terbitan Dear Creative Media. Akan menemui penonton bermula 13 Januari 2020, setiap Isnin hingga Khamis pukul 10 malam. 

JUDUL : TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI
EPISOD : 16 episod
TARIKH TAYANGAN : 13 Januari 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Astro Ria & Ria HD
PENULIS SKRIP : Rehal Nuharis
PENULIS NOVEL : Syamnuriezmil
PENGARAH : Eyra Rahman
PRODUKSI : Dear Creative Media Sdn Bhd
PELAKON : Fatimah Noryyah, Isyariana, Fizz Fairuz, Alvin Chong, Ummi Umairah, Ken Ridzuan, Nasz Sally, Eleena Sui, Azizah Mahzan, Kartina Aziz, Zaidi Omar

WATAK PELAKON 

Fatimah Noryyah sebagai Deena
Isyariana sebagai Razean Safiya
Fizz Fairuz sebagai Aun Adwa
Alvin Chong sebagai Harez 
Ummi Umairah sebagai Mikaela
Ken Ridzuan sebagai Mirza
Nasz Sally sebagai Hani
Azizah Mahzan sebagai Auni
Eleena Sui sebagai Bella

SINOPSIS TOLONG SEMPURNAKAN CERITA MAMI

Adeena Aurell (Addie) berusia sepuluh tahun, merupakan anak tunggal pasangan Razean Safiya dan Aun Adwa. Penceraian kedua ibu bapanya mengganggu kehidupan Addie yang sentiasa berpindah seperti orang nomad.  Addie mula membuat rancangan untuk satukan mami dan papanya semula. Tetapi rancangan Addie semuanya gagal. 

Muncul Ku Harez Harith yang dipanggil Cikgu Ku yang mengetahui lebih banyak tentang dirinya sewaktu kecil. Rupa-rupanya Cikgu Ku, kawan baik mama papa dan menghabiskan empat tahun menjaga Addie di London tetapi terputus hubungan sewaktu Addie pulang ke Malaysia.

Pelik kenapa hubungan yang begitu erat itu terputus telah membawa Addie terjerumus dalam rancangan papanya untuk menyatukan mami dengan Cikgu Ku.