eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Drama Bicara Cinta Lakonan Emma Maembong, Adi PutraDrama adaptasi novel 'Bicara Cinta' karya Missa J akan menemui penonton di slot Samarinda TV3. Menampilkan gandingan Emma Maembong dan Adi Putra. Drama arahan Along Kamaludin. Disiarkan bermula 21 September 2020, setiap Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di TV3.

JUDUL : BICARA CINTA
EPISOD : 13 episod
TAYANGAN : 21 September 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam 
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS SKRIP : Syed Mohamad Taufik Syed Abdul Jalil
PENGARAH : Along Kamaludin
PRODUKSI : Primeworks Studios
PELAKON : Emma Maembong, Adi Putra, Jalaludin Hassan, Fadilah Mansor, Balkisyh Semundur Khan, Azrel Ismail, Khaty Azean, Syed Aiman, Beego, Khalida Balqis, Eizlan Yusof, Lisdawati, Rahim Jailani, Yumna Ayuna

WATAK PELAKON
Emma Maembong sebagai Anis Sofea
Adi Putra sebagai Adee 
Azrel Ismail sebagai Saddiq
Jalaludin Hassan sebagai Tok Ali 
Fadilah Mansor sebagai Nenek Humairah
Balkisyh Semundur Khan sebagai Nomi
Beego sebagai Sarip
Syed Aiman sebagai Khalid
Yumna Ayuna sebagai Kak Zai 

SINOPSIS BICARA CINTA
Anis Sofea kehilangan kedua ibu bapanya dalam satu kemalangan jalan raya. Penjaganya, Tok Ali dan Nenek Humairah, memujuk Anis untuk berkahwin dengan Adee kerana ingin memastikan kehidupan Anis terjaga.

Awalnya, sukar untuk Anis dan Adee hidup bersama apatah lagi dengan perbezaan umur hampir 20 tahun di antara mereka. Namun, bibit cinta dan kasih sayang mula dirasai.

Pada suatu hari, Adee tidak pulang dari hutan. Anis sekali lagi diuji dengan kehilangan orang tersayang. Biapun sukar untuk berdepan dugaan yang dihadapi, Anis harus tabah kerana kini dia perlu memikirkan masa depan anak mereka, Hanim.


PARA PELAKON BICARA CINTA