eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

“Jangan Kecam Ustaz Ebit Lew ‘favourite’ aku…” Dia bagi inspirasi pada aku

Sejak semalam, nama ustaz Ebit Lew terpalit dengan pelbagai tuduhan dan kecaman daripada segelintir pihak yang tidak senang melihat kerja amal beliau membantu sebuah keluarga miskin baru-baru ini.

Turut tidak berpuas hati terhadap segala kecaman yang diterima ustaz Ebit, pelakon Zarina Anjoulie Lavocah telah membuat satu video menyifatkan pendakwah itu hanya menjalankan amanah yang diberikan.

Dia bagi inspirasi pada aku untuk buat baik

Menurut Zarina atau lebih mesra dipanggil Anju, mendedahkan bahawa segala kerja amal yang dilakukan selama ini antara sebabnya adalah, dia terinspirasi dengan ustaz Ebit Lew.Suka cara pendekatan dia

Malah, Anju juga kagum dan suka melihat cara pendekatan yang digunakan ustaz Ebit Lew dalam menyantuni masyarakat dan juga keluarganya.

“What I like about him is cara pendekatan dia. Bila I tengok video macam mana dia layan isteri dan keluarganya. He is very gentle type and he give you gentle approach…”Galakkan orang ramai bersedekah

Menurut Anju yang juga antara aktivis kemanusiaan, dia berpendapat antara sebab ustaz Ebit memuat naik segala foto sumbangan yang diberikan adalah sebagai bukti dana yang disalurkan melaluinya, pergi ke tempat yang betul.Galakkan orang ramai bersedekah

Menurut Anju yang juga antara aktivis kemanusiaan, dia berpendapat antara sebab ustaz Ebit memuat naik segala foto sumbangan yang diberikan adalah sebagai bukti dana yang disalurkan melaluinya, pergi ke tempat yang betul.

Malah, Anju juga merasakan secara tidak langsung, ustaz Ebit telah menggalakkan orang ramai untuk saling bersikap prihatin terhadap insan yang memerlukan.

Sumber : Zarina Anjoulie