eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Drama Akulah Cinderella

Drama adaptasi novel Akulah Cinderella karya Nozi Danisya akan disiarkan di TV Okey mulai 19 Jun, setiap hari pukul 7 malam. 

JUDUL : AKULAH CINDERELLA
EPISOD : 13
TARIKH TAYANGAN : 19 Jun 2020
WAKTU SIARAN : Isnin-Ahad, 7:00 malam
SIARAN TV : TV Okey (Astro 146)
PENULIS SKRIP : Sofia J Rhyland
PENULIS NOVEL : Nozi Danisya
PENGARAH : Dato T.S, Jeffry
PRODUKSI : Pentas Wayang Productions Sdn Bhd
PELAKON : Oktovia Manrose, Nafiez Zaidi, Kay Maria, Wanns Ahmad, Umie Danish, Xid Haixal, Jack Hadzriel, YY Aleyqa

WATAK PELAKON 
Oktovia Manrose sebagai Syah (Nur Aisyah)
Nafiez Zaidi sebagai Shafiq
Kay Maria sebagai Datin Zulaikha

SINOPSIS AKULAH CINDERELLA

Nur Aisyah, gadis manis bertukar imej tomboi untuk mengelakkan diri daripada dibuli oleh orang kampung. Dia yang dipanggil Syah terpaksa berhenti sekolah dan bekerja untuk menyara lima orang adik-adiknya selepas kematian ibu bapanya.

Pada malam semasa pulang bekerja, dia telah bertembung dengan kereta Shafiq yang membawa kepada pergaduhan besar di antara mereka. Semenjak itu, Syah mengisytiharkan perang ke atas Shafiq.

Secara kebetulan juga Syah telah menyelamatkan nyawa Datin Zulaikha, seorang wanita kaya yang baik hati dan juga ibu kepada Shafiq. Kesengsaraan hidup Syah telah menyentuh hati Datin Zulaikha dan cuba untuk membalas budi baik gadis itu.

Datin Zulaikha telah mengambil Syah dan adik-adiknya sebagai anak angkatnya tanpa pengetahuan Syafiq. Bagaimanakah reaksi dan penerimaan Shafiq? Bolehkah mereka berdamai? Bolehkah Shafiq menerima Syah dan adik-adiknya? Adakah Syah akan selamanya menjadi tomboi dan bersikap dingin dengan Shafiq?