eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Bob Lokman Menangis Ketika Diziarah Ustaz Ebit Lew “Andai Saya Pergi, Saya Nak Minta Maaf Pada Semua,”

 


Susulan daripada kisah seorang pelakon, pelawak dan penulis lirik Tanah Air, Bob Luqman di mana merayu sumbangan orang ramai untuk rawatan kesihatannya hari ini dikunjungi oleh penceramah bebas, Ustaz Ebit Lew.

Kehadiran Ustaz Ebit Lew ke rumahnya sangat dialu-alukan. Seperti mana yang kita semua tahu, beliau sangat komited dalam membantu insan yang sedang dalam kesusahan sambil menyampaikan dakwahnya kepada orang ramai.

Menerusi laman Facebook Ebit Lew,  beliau berkunjung ke rumah Bob Luqman dan menyampaikan sedikkit bantuan bagi meringankan beban keluarga ini. Semoga Allah membalas jasa baik Ustaz.

Ustaz,tolong sangat sampaikan pada semua andai saya pergi saya nak minta maaf pada semua yer. Saya sayang semua orang. Saya nak redha Allah.Sayu rasa hati tadi dari pembukaan elewsmart terus fly ke Pasir Mas Kelantan ziarah Bob Lokman. Saya balik petang ini. Bila terbaca beliau memerlukan belanja untuk pembedahan jantung esok. Terharu sangat ustaz datang jumpa saya.

Katanya beliau fikirkan juga anak-anak kecil yang masih madrasah. Tadi banyak berbual mengenai akhirat dan katanya teruskanlah ustaz membantu orang ramai. Bila beri sedikit belanja untuknya. Bob Lokman menangis jer tadi.

Kata saya segala ilmu, dakwah dan kebaikan abang bob lokman selama ini Allah balas. InsyaAllah panjang umur selamat semuanya. InsyaAllah abang akan terus menyampaikan dakwah pada masyarakat


Sumber: Ebit Lew