eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Drama Mencari Kiblat Cinta Lakonan Husna Mustaffa, Syazuwan Hassan, Shah Hazvee

 

 Nantikan drama adaptasi novel 'Mencari Kiblat Cinta' karya Anita Aruszi yang bakal menampilkan lakonan Husna Mustaffa, Syazuwan Hassan dan Shah Hazvee. Akan disiarkan mulai 7 Januari 2021, setiap Isnin hingga Jumaat pukul 10 malam di TV Okey.

JUDUL : MENCARI KIBLAT CINTA
EPISOD : 26
TARIKH TAYANGAN : 7 Januari 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 10:00 malam 
SIARAN TV : TV Okey (Astro 146)
PENULIS SKRIP : Farhana Fauri
PENGARAH : Jo Yusof
PRODUKSI : NS Star Sdn Bhd
PELAKON : Husna Mustaffa, Syazuwan Hassan, Shah Hazvee, Ali Reza, Dayana Roza, Anne Ngasri, Edika Yusof, Zila Bakarin, Raden Zaharatul, Inas Sofea, Naszeli Ngasri, Nina Fazurina, Sazrin Aizul, Laura Olivia, Shahriza Mahmud, Ucop Cecupak, Liza Rafar, Nadia Kesuma, Darling Ngasri, Falla Zully, Azerin Zainal, Hasnol, Ramli Saleh

WATAK PELAKON
Husna Mustaffa sebagai Danira
Syazuwan Hassan sebagai Tengku Filman
Shah Hazvee sebagai Naufal / Alif
Dayana Roza sebagai Wirda
Fifi Laura Olivia sebagai Melly
Edika Yusof sebagai Tengku Amar
Zila Bakarin sebagai Tengku Saida
Raden Zaharatul sebagai Yana
Azerin Zainal sebagai Joshua
Falla Zully sebagai Evelyn
Ali Reza sebagai Tengku Firdaus
Inas Sofea sebagai Najla
Anne Ngasri sebagai Karmila
Sazrin Aizul sebagai Zhulbhan
Naszeli Ngasri sebagai Harris
Nina Fazurina sebagai Cikgu Lyn
Shahriza Mahmud sebagai Musliha 
Nadia Kesuma sebagai Zahara

SINOPSIS MENCARI KIBLAT CINTA

Kerana satu tragedi hitam, dua beradik terpisah. Danira dipenjarakan, sepi dan sendiri di gerigi besi. Naufal pula hilang entah ke mana. Misi pertamanya setelah dibebaskan ialah mencari Naufal, tapi yang ditemukan ialah Tengku Filman, lelaki yang punya segala-galanya. Hidup yang sempurna, kerjaya dihormati serta keluarga yang bahagia. Sedangkan dia gadis yang kontras dengan kesempurnaan Tengku Filman. Jika Tengku Filman A, dia pula C. Jika Filman Mr. Right, dia pula hanyalah gadis di loteng usang. Dan kerana Filman, dia menemukan Aliff, lelaki traumatik dengan kenangan kosong.

Dalam sempurna Tengku Filman, ada sekeping hati yang tidak pernah sembuh. Namun kerana Danira, dingin Tengku Filman melebur. Wajah Danira memenuhi setiap ruang kosong di hatinya. Cintanya kini berkiblat agung. Bertunjangkan kasih.

Di hadapan orang, dia terlihat bahagia. Miliki segala-galanya yang dimahukan. Tapi dalam senyuman dan gelak ketawanya, rupanya Aliff tidak pernah gembira. Jiwanya menderita, tapi tidak ada sesiapa yang tahu apa yang terpendam sejak sekian lama. Sebuah rahsia hitam, melontar dirinya ke dalam jurang dalam. Namun kehadiran Danira dalam hidupnya telah merubah segala-galanya.