eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

PU Azman Bantu Pemuda Peluk Agama Islam ,Ucap syahadah secara ‘online’

 


Umum sedia maklum bahawa pendakwah selebriti PU Azman atau nama sebenarnya, Azman Syah Alias sering berkongsi ilmu di medoa sosialnya terutamanya untuk golongan muda.

Pendekatan santai dan menghiburkan ketika berinteraksi dengan warganet membuatkan dia sering menjadi rujukan anak-anak muda khususnya dalam bertanyakan sesuatu berkaitan isu agama.

Bantu pemuda minat agama Islam

Menerusi perkongsian PU Azman di Instagramnya sebentar tadi, dia telah memuat naik satu video seorang pemuda mengikutnya melafazkan kalimah syahadah untuk bergelar seorang Muslim.

Mengucap syahadah secara online

Dalam video tersebut, PU Azman menzahirkan rasa syukur kerana seorang lagi insan bergelar saudara baru apabila hatinya terbuka untuk memeluk agama Islam.

Dalam perkongsian pendakwah yang mesra disapa Cik Man ini, dia memaklumkan mengenali pemuda tersebut menerusi Instagram. Mereka pernah beberapa kali bercadang untuk bertemu, namun hasrat tersebut belum kesampaikan memandangkan ada kekangan pandemik. 


Sudah lama nak bertemu tapi tak kesampaian lagi

Jadi, bagi melunaskan hasrat pemuda berasa dari Johor Bahru itu, mereka telah berinteraksi mengunakan teknologi sahaja dan pemuda tersebut melafazkan syahadah secara online.

Cik Man turut berharap agar orang ramai dapat mendoakan pemuda tersebut terus istiqomah dan kita seua terus ditetapkan iman dalam diri masing-masing.