eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Ustaz Ebit, Taja Lebih RM 40k Bantu Adik Nurul Asma Sambung Pengajian“Semoga Adik Dapat Bahagiakan Mak Nanti…”

 

Kisah mengenai seorang pelajar pintar yang menghadapi kesukaran untuk melanjutkan pelajaran disebabkan keadaan kewangan keluarga yang tidak mengizinkan.

Perkara berkenaan menjadi tular di media sosial dan turut mendapat perhatian banyak pihak.Ustaz Ebit Lew tampil menghulurkan bantuan kepada pelajar cemerlang berkenaan.

Melalui perkongsian yang dibuat di laman facebooknya, beliau turut berbesar hati untuk menaja pengajian adik berkenaan yang berjumlah RM 40 ribu.

Ikuti perkongsian tersebut dibawah.

Pagi ini ke Tumpat. Saya sampai dekat pintu terus adik Nurul Asma Alya dan maknya menangis kuat. Ya Allah doa saya dikabulkan.

Saya terbaca kisah adik ni pelajar mrsm tumpat cemerlang. Kemudian diploma in accounting kpm dapat 3.95. Tak mampu nak sambung Association of chartered certified accountants ( ACCA).

Saya akan Taja penuh 40 ribu lebih untuk 2 tahun setengah termasuk penginapan. Tadi saya dah call universiti dan mereka terima kemasukannya bulan April. Kami hadiahkan juga laptop. Dan router serta wifi. Wifi oleh digi free setahun. Beri sedikit duit sumbangan buat mak adik ini.

Saya jadi sedih sebab keluarga ini asyik menangis cakap terima kasih. Semoga adik esok-esok dapat bahagiakan mak dan bantu ramai orang diluar sana yer

Terima kasih masyarakat setempat. Terima kasih jkm beri bantuan bulanan. Terima kasih zakat. Terima kasih yb dan menteri. Terima kasih ngo dan masjid. Terima kasih penghulu dan ketua kampung. Terima kasih media yang melaporkan. Terima kasih semua yang tag saya. Syukur pada Allah..-ebitlewSumber:Ustaz Ebit