eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Drama Suara Hati Lakonan Syafiq Kyle, Hanna Aqeela, Aidil Aziz

 

Tonton drama adaptasi novel 'Suara Hati' karya Anis Ayuni akan disiarkan di Astro Ria. Dibintangi oleh Hanna Aqeela, Syafiq Kyle dan Aidil Aziz. Drama arahan Emi Suffian, terbitan Global Station Sdn Bhd.

JUDUL : SUARA HATI
FULL EPISOD : 1-13
TARIKH TAYANGAN : 19 Julai 2021
WAKTU SIARAN : 6PM -7PM
SIARAN TV : Astro Ria
PENGARAH : Emi Suffian
PRODUKSI : Global Station Sdn Bhd
PELAKON : Syafiq Kyle, Hanna Aqeela, Aidil Aziz, Qistina Khaled, Zera Hariz, Liza Rafar, Fazlina Ahmad Daud, Shah Rezza, Afzan A Rahman, Syahir Shafein

WATAK PELAKON
Syafiq Kyle sebagai Haris
Hanna Aqeela sebagai Hani
Aidil Aziz sebagai Naim
Zera Hariz sebagai Suraya
Afzan A Rahman sebagai Amir
Qistina Khaled sebagai Sarah
Syahir Shafein sebagai Ramzi

LAGU TEMA (OST)
Lagu: Biar Aku Simpan
Artis: Bimasakti feat Oktovia Manrose
Komposer: Jim Bimasakti
Lirik: Harris Yusof

SINOPSIS SUARA HATI

Mengisahkan Hani, seorang pelajar universiti bercinta dengan Harris yang juga aktif dalam aktiviti sukan. Hani kemudian diperkenalkan ibu bapanya dengan Naim, seorang pensyarah sambilan di universitinya. Hani dan Naim mula mesra apabila Naim mula menolong Hani untuk projek universiti Hani. Tetapi Hani hanya menganggap Amirul Naim hanyalah kawan biasa kerana Hani tahu, Naim dalam ada cita-cita untuk melamar teman wanitanya sebagai isteri.

Kebahagian Hani dengan Harris tidak berpanjangan apabila Harris dengan tiba-tiba menghilangkan diri tanpa khabar berita, dan terus membuatkan Hani kecewa. Hani yang kesedihan kerana kecewa dengan Harris, kemudian mula membuka pintu hatinya kepada Naim, yang juga baru gagal dalam percintaan.

Harris muncul semula, tetapi sudah terlewat kerana Hani sudah pun menerima cinta Naim. Perkahwinan Hani dan Naim bahagia untuk beberapa ketika, namun tragedi yang menimpa perkahwinan Hani dan Naim telah mula mematahkan semangat Hani untuk terus hidup. Di saat itu, Harris tiba-tiba muncul semula di dalam hidup Hani.

PROMO DRAMA SUARA HATI

PARA PELAKON DRAMA SUARA HATI
PARA PELAKON DRAMA SUARA HATI 1
PARA PELAKON DRAMA SUARA HATI3

PARA PELAKON DRAMA SUARA HATI 6