eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Ibu pemuda Viral beri warga emas selipar kongsi peribadi mulia anak

 


Sejak semalam, tular di media sosial berkenaan satu video yang dikongsi pengguna TikTok dikenali sebagai @judedina_ yang memaparkan kebaikan seorang pemuda bermotosikal yang sanggup menanggalkan selipar di kaki dan memberikannya kepada warga emasi di tepi jalan.

Video tersebut telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata memuji tindakan mulianya dalam menyantuni insan kurang bernasib baik.

@judedina_ GOOD MORNING AND HAVE NICE DAY Sesiapa Jumpa Brader Melayu Salute dia ok 🙋🏼‍♂️Brader ni Bantu #Sliper dia Untuk Uncle #India ❤#CBP6298 #gombak #batucaves #125zhitam #KLWeAreNotRacist 🤟 ♬ original sound - JUDE

Anak memang insan yang cukup baik

Susulan daripada itu, ibu kepada pemuda viral tersebut dikenali sebagai Nor Zabedahbeth Beth telah berkongsi sisi baik anaknya dengan menyifatkan pemuda itu sebagai anak yang sangat menyenangkan.

Dia sangat bersyukur kerana dikurniakan anak yang sangat baik kerana semasa mengandungkannya, dia langsung tidak mengalami alahan. Tak hanya itu, pemuda bernama Zulfikar Khatami itu juga tidak masuk sekolah tadika kerana masalah kewangan namun cepat belajar ketika sudah berada di tahun satu alam persekolahan.

@bethrichbeauty #bethkaya#anakandaIbu#ZulfikarKhatami#❤️ #fypシ#anakygbaik ♬ Tuhan Jaga Dia Untukku - Fiena

Tak segan pun peluk cium ibu

Nor Zabedah turut berkongsi gambar-gambar bersama anak bujangnya selepas mendapat permintaan ramai yang ingin melihat wajah pemuda berhati mulia itu.

Menurut wanita terbabit lagi, anak tersayang memang sangat rapat dengan keluarga dan gemar memeluk serta mencium ibunya.

@bethrichbeauty #anakygbaik #fypシ #bethkayafamily #ZulfikarKhatami ♬ Alalala Sayang - Azarra Band

Sangat penyayang dan suka gembirakan orang lain

Ibu kepada pemuda yang viral ini menambah yang anaknya memang seorang yang sangat penyayang, baik kepada yang muda atau yang tua.

Dia sangat suka membantu orang lain dan membuatkan sesiapa gembira walaupun dia sendiri kekurangan.


Akak berjaya didik anak jadi insan berguna

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang meninggalkan komen memuji didikan yang diberi sehingga menjadikan seorang anak muda yang sangat prihatin dengan insan sekeliling.

Ada juga yang berseloroh mahu menjadikan Zulfikar sebagai suami dengan memanggil Nor Zabedah sebagai ‘ibu’ merujuk kepada panggilan buat mertua.

sumber:@judedina_, @bethrichbeauty,Nor Zabedahbeth Beth