eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Telemovie Neraka Kasih Maisarah

 

Telemovie Neraka Kasih Maisarah 1

Tonton Telefilem Neraka Kasih Maisarah ulang siar pada hari Ahad 21 Ogos 2022 pukul 10:30 malam di Slot Cereka Ahad TV3. 

JUDUL :Neraka Kasih Maisarah
Produksi : Layar Ceritera Sdn Bhd
Pengarah : Along Kamaludin
Siaran : TV3
Tayangan Asal : 21 OGOS 2022
Pelakon : Mimi Lana, Shahz Jaszle, Laila Nasir, Sura Sojangi Mustaqim Bahadon, Raja Afiqq, Ainina Ahmad, Aisyah

SINOPSIS NERAKA KASIH MAISARAH

Maisarah merupakan anak bidan terkenal, Mak Midah. Perkenalannya dengan Zakuan melalui Wechat, menyebabkan maruah dia tergadai.  Maisarah disahkan hamil 2 bulan dan meminta Zakuan untuk bertanggungjawab namun Zakuan enggan.

Hampir 6 bulan tidak pulang ke kampung, pelbagai alasan Maisarah berikan kepada ibunya. Akhirnya, Maisarah pulang juga ke kampung ketika kandungannya berusia 8.  Dia yakin hanya ibunya mampu membantunya. Namun ternyataan meleset apabila Mak Bidah bertindak mengurung Maisarah dalam “kolong” belakang rumah sehingga Maisarah selamat melahirkan bayi.

Anak Maisarah diberikan kepada Dijah. Saat itu Maisarah menjadi gila kerana rindukan anaknya hingga Maisarah melarikan diri dan mengambil anaknya dari rumah Dijah sehingga menimbulkan kekecohan di kampung. Akhirnya Mak Bidah sedar Maisarah sangat memerlukan bayinya. Dijah akhirnya merelakan  bayi itu  diberikan semula kepada ibu kandungnya.

Promo Neraka Kasih Maisrah