eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Caprice Dituduh Bayar Mondy Untuk Reka Cerita,Minta Pemfitnah Jawab Dekat Tuhan Nanti

 

Caprice sebelum ini turut mendedahkan satu video yang menurutnya adalah bukti perbualan WhatsApp antara Mondy dan staf ustaz terbabit.

Baru-baru ini, kecoh di media sosial mengenai satu video podcast pendedahan seorang wanita bertatu daripada Indonesia yang dikenali sebagai Mondy Tatoo mengenai kelakuan seorang ustaz kepadanya.

Mondy mendakwa tanganya diusap dan disorok di balik beg selain dia juga dipaksa untuk berlakon solat bagi tujuan rakaman.

Pendedahan itu diberikan oleh Mondy di dalam sebuah rancangan Podcast di saluran YouTube penyanyi rap, Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli.

Meskipun Mondy tidak menyebut sebarang nama, namun netizen mengaitkan ustaz berkenaan dengan pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew memandangkan Ebit Lew sebelum ini tular membantu wanita bertatu itu sehingga membawa kepada perubahan yang baik

Caprice pesan kepada pemfitnah agar simpan tuduhan hingga kebenaran terbukti

Terbaharu, Caprice menerusi satu hantaran di laman Instagram miliknya berpesan kepada mereka yang memfitnahnya supaya menyimpan tuduhan-tuduhan tersebut sehingga kebenaran terbukti.

Hal ini kerana, segelintir individu menuduhnya membayar Mondy untuk mereka-reka cerita semasa temubual di dalam podcast terbabit.

“Fikir balik nak jawab apa dekat tuhan” – Caprice

Selain itu, Caprice juga meminta agar orang yang memfitnah dirinya untuk berfikir kembali apa yang harus dijawab kepada Allah SWT jika benar pendedahan itu.

“Kepada yang caci, maki dan tuduh kita bayar Mondy untuk reka cerita, Cap nak kau orang ‘screenshot’ (tangkap layar) komen-komen kau orang. Bingkai dan letak tepi ruang solat.

“Insya-Allah satu hari nanti bila mangsa-mangsa dapat keadilan, kau orang boleh baca balik komen masing-masing dan fikir balik nak jawab apa dekat Tuhan,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Ebit Lew buat laporan polis dakwa diri difitnah

Dalam pada itu, media melaporkan Ebit Lew tampil membuat laporan mendakwa dirinya difitnah secara melampau.

Ebit Lew menerusi hantaran di Facebook miliknya berkata laporan itu dibuat sekitar jam 12 malam tadi sebaik tiba dari Jeddah.

“Baru sampai dari Jeddah 12 malam tadi terus ke balai polis buat laporan mengenai fitnah-fitnah yang teramat melampau dan langsung tidak berasas ke atas diri saya,” kata Ebit Lew.