eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

“Lagi dilarang, lagi pergi” -Zul Ariffin ke Al Ula tular kembali, netizen luah kecewa

 


Sejak kebelangan ini, Kota Al Ula kembali menjadi perdebatan netizen di media sosial apabila ramai influencer dari pelbagai negara termasuklah Malaysia membuat review pemandangan di kota yang dilaknat Allah S.W.T.

Antara yang menerima kecaman adalah pelakon hebat, Zul Ariffin apabila pernah berkongsi momen sewaktu menziarahi kota tersebut.

Hantaran dibuat pada Ogos

Menerusi laporan dari media sosial Hibglam, Zul Ariffin dipercayai telah memuat naik hantaran sewaktu ke Kota Al Ula pada pertengahan Ogos lalu dan menunjukkan keadaan di sana yang sudah dibangun menjadi tempat pelancongan.Video tular lepas viral semula Kota Al Ula di media sosial

Hal ini susulan tularnya kisah berkenaan kota terkutuk tersebut yang menjadi perbualan netizen di media sosial sehingga pelbagai spekulasi serta tuduhan dilemparkan kepada pelakon drama Perempuan Itu.

Video yang dikongsi akaun TikTok @zulariffin_official sewaktu pelakon tersebut ke kota larangan berkenaan juga telah menghadirkan pelbagai komen yang mengakui kecewa dengan aktor hebat berkenaan.


@zulariffin_official Visiting the Old Town of Al Ula #SaudiArabia #AlUla #Alhamdullilah #fyp #12thcentury ♬ Habibi (Albanian Remix) - Ricky Rich & Dardan

Satu cara mendapatkan ilmu baru
Walau bagaimanapun, menerusi hantaran Zul Ariffin di Instagram kira-kira tiga minggu lalu, dia telah menjelaskan kehadirannya di kota tersebut sebagai salah satu cara mendapatkan ilmu baru dan bukan untuk melancong semata-mata.

Dia juga menyedari bahawa kota larangan tersebut adalah bukti kekuasaan Allah S.W.T apabila menurunkan azab kepada kaum Nabi Saleh A.S.
sumber:@zulariffin_official