eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Drama Isteriku 'Mem' Besar Lakonan myza Aznan, Arash Mohd, Mawar Rashid, Amirul Faqeem


Nantikan drama komedi Isteriku Mem Besar membariskan pelakon seperti Arash Mohd, Amyza Aznan, Mawar Rashid, Azhar Osman dan Amirul Faqeem. Drama bersiri terbitan A-Ten Alliance Sdn Bhd diarahkan oleh Dato Ahmad Tamimi Siregar. Drama Isteriku 'Mem' Besar akan mengisi slot Kelakarama di TV9 dan anda boleh menontonnya lebih awal menerusi portal tonton.com.my. 

JUDUL : ISTERIKU 'MEM' BESAR 
EPISOD : 20 episod 
TARIKH TAYANGAN : 2018 
WAKTU SIARAN : - 
SIARAN TV : Slot Kelakarama (TV9) 
PENULIS SKRIP : Mufid Suhaimi 
PENGARAH : Dato Ahmad Tamimi Siregar 
TERBITAN : A-Ten Alliance Sdn Bhd 
PELAKON : Amyza Aznan, Arash Mohd, Mawar Rashid, Amirul Faqeem, Iskandar Syahidan, Azhar Osman, Hasnah, Sharissa Haris, Dato Ahmad Tamimi, Hafizuddin Fadzil, Nor Albaniah, Dalimawati, Numan Chalie, Zul Genting, Norin, Azhar Amir, Reza Hasbi, Abby Nor, Shahrul Naim, Baby Nicky

WATAK PELAKON 
Amyza Aznan sebagai Maziah
Arash Mohd sebagai Azizi
Mawar Rashid sebagai Melissa
Amirul Faqeem sebagai Zain
Isqandar Syahidan sebagai Afiq
Azhar Osman sebagai Iqram
Hasnah sebagai Mak Jah
Sharissa Haris sebagai Niesa

LAGU TEMA / OST 
Lagu : Isteriku 'Mem' Besar
Penyanyi : Naz Breakfast

SINOPSIS ISTERIKU MEM BESAR

Mengisahkan tentang Azizi dan Maziah, pasangan yang telah lama berkahwin namun hubungan mereka menjadi dingin disebabkan perbezaan persepektif. Azizi yang penat bekerja di kota besar mahu pulang ke kampung dan bersara dengan aman bersama keluarga.

Manakala keluarganya, yang diketuai si isteri Maziah tidak bersetuju dengan alasan gaya hidup mereka yang elegan kurang sesuai untuk kehidupan kampung. Azizi cuba mencari ketenangan namun terpalit dengan beberapa aksi lucu dalam mengekalkan hubungan bersama isteri dan keluarganya.