eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Demi Rindumu Drama Lakonan Sean Lee, Janna Nick


Nantikan drama adaptasi novel 'Demi Rindumu' karya Diya Jamal di slot MegaDrama Astro Ria. Dibintangi oleh Sean Lee, Janna Nick, Norman Hakim dan Elvina Mohamad. Drama terbitan Zamriez Golden Picture, arahan Haris Fadilah.

JUDUL : DEMI RINDUMU  #Demirindumu
EPISOD : 16 episod 
TARIKH TAYANGAN : 2019 
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 9:00 malam 
SIARAN TV : MegaDrama (Astro Ria) 
PENULIS NOVEL : Diya Jamal 
PENGARAH : Haris Fadilah 
PRODUKSI : Zamriez Golden Picture Sdn Bhd 
PELAKON : Sean Lee, Janna Nick, Norman Hakim, Elvina Mohamad, Sherry Ibrahim, Aleza Shadan, Mustapha Kamal

WATAK PELAKON 

Sean Lee sebagai Haznik 
Janna Nick sebagai Nurhana 
Norman Hakim sebagai Nasrul
Elvina Mohamad sebagai Rania
Sherry Ibrahim sebagai Suraya

SINOPSIS DEMI RINDUMU

Nurhana pulang selepas dua tahun menyepi di luar negara apabila mengetahui abangnya, Nasrul ingin berkahwin dengan Rania, gadis yang pernah menjadi orang ketiga antara Nurhana dan bekas tunangnya Izlan.

Sebelum ini Rania ialah kawan karibnya, namun tidak disangka Rania berminat dengan apa yang dia miliki. Nurhana tidak mahu perkara yang sama terjadi ke atas abangnya.

Setibanya di tanah air, Nurhana ke rumah abangnya namun secara tidak sengaja mengetuk pintu rumah Haznik yang disangkakan rumah abangnya. Sejak itu, mereka bagaikan berjodoh kerana selalu berjumpa. Haznik juga cuba mendekati dan mengenali Nurhana, walaupun Nurhana seakan sudah patah hati untuk menerima sesiapa lagi.

Biarpun hanya mengenali masing-masing dalam waktu yang singkat, Rania merancang untuk berkahwin dengan Haznik sebagai alasan untuk hentikan perkahwinan abangnya dengan Rania.