eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Video Ayah Simpan Seketul Ayam Dalam Beg Dikatakan Untuk Anak Di Rumah Undang Sebak

Seorang ayah itu sanggup melakukan apa sahaja demi memastikan keluarganya memperoleh makanan, pakaian serta tempat tinggal yang secukupnya.

Perkara ini secara tidak langsung membuktikan bahawa insan yang bergelar ayah ini mempunyai tanggungjawab yang besar dan kasih yang tak terungkap buat ahli keluarganya.

Baru-baru ini, perkongsian video Sahabatsurga di Instagram mendapat perhatian ramai.

Melalui video itu dapat dilihat seorang lelaki memasukkan ayam goreng ke dalam beg yang disandangnya sambil menjamah lagi seketul ayam yang tinggal.

Menurut Sahabatsurga, lebih menyentuh hati apabila dikatakan ayam goreng itu untuk dibawa pulang dan diberikan kepada anaknya di rumah.

“Kadang-kadang kepenatan ayah itu dipendam, dan kesakitan ayah ditahan sendirian.”

“Ketika dia sihat dia menggunakan seluruh kekuatannya untuk berjuang, ketika dia sakit, kadang-kadang cukup sekadar dia abaikan saja sakitnya itu.”

“Bagi sesetengah orang, dia adalah satu-satunya harta, bagi orang lain pula, dia adalah kenangan yang paling berharga. Cintailah dia sebelum cinta itu sudah tidak berguna untuk diungkapkan,” menurut tulisan Sahabatsurga.

View this post on Instagram

😢😢😢😢😢 Mengharukan.. Seorang Ayah, memasukkan lauk makannya sepotong ayam goreng untuk dibawa pulang dan diberikan kepada anaknya... Begitu menyentuh.. . . . 😢😢 Ayah, untuk segala lelahmu, semoga Allah hadiahkan surga.. . Aamiin . . . . Renungan @sahabatsurga . Terkadang lelahnya seorang Ayah di telan sendiri, sakitnya seorang Ayah di derita sendiri. Saat dia sehat dia gunakan seluruh tenaganya untuk berjuang, saat dia sakit, kadang cukup di acuhkan saja. Bagi sebagian orang dia adalah harta satu satunya, bagi sebagian orang dia adalah kenangan yang paling tak ternilai. Cintailah dia sebelum cinta itu menjadi sia sia untuk di utarakan. . . @sahabatsurga . Ayah memang tidak mengandungmu, tapi dalam darahmu, mengalir darahnya... . . Ayah memang tidak melahirkanmu, tapi suaranyalah yang pertama kau dengar ketika lahir untuk menenangkan jiwamu.. . . Ayah memang tidak menyusuimu, tapi dari keringatnyalah setiap suapan yang menjadi air susumu... . Ayah memang tidak selalu menemani agar kau tertidur, tapi dialah yang berusaha agar engkau tetap nyaman dalam lelapmu.. . . Ayah memang tidak mendekapmu seerat ibumu, itu karena dia khawatir karena cintanya ia tidak bisa melepaskanmu ketika kau sudah bisa membangun sendiri hidupmu... . . Ayahmu tidak pernah kau lihat menangis, bukan karena hatinya keras, tapi agar kau tetap percaya, dia kuat untuk kau bisa bergantung di lengannya.. . . Semoga yang Like ♥️ & Komen 📝 postingan ini senantiasa menemukan kebahagiaannya Aamiin Share + Mention seseorang @ . . Lihat juga postingan kami yg lainnya. @sahabatsurga . . __________________________ #petikhikmahnya #inspirasi #motivasi #muslimah #nasihat #ceramah #lagiviral @sahabatsurga #unik #lagirame #kekinian #ngaji #trending #selfreminder

A post shared by Sahabatsurga (@sahabatsurga) on


“Ayah tidak mengandungkan anda, tetapi dalam darah anda, ada darahnya yang mengalir…”

“Ayah tidak melahirkan anda, tapi suaranya yang pertama kali anda dengar ketika lahir untuk menenangkan jiwa anda…”

“Ayah mungkin tidak menyusukan anda, tetapi dari keringat dialah setiap suapan yang menjadi susu anda…”

“Ayah tidak selalu menemani anda tidur, tetapi dialah yang berusaha memastikan anda selesa dalam tidur anda.”

“Ayah tidak memelukmu seerat ibu anda, itu kerana dia bimbang jika cintanya tidak dapat melepaskan anda ketika anda dapat membina hidup anda sendiri …”

“Ayah anda tidak pernah dilihat menangis, bukan kerana hatinya keras, tetapi agar anda terus percaya, dia kuat untuk anda bergantung pada dakapannya ..”

Sumber: Sahabatsurga