eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Superbike The Movie Lakonan Kamal Adli,Abam Bocey,Hamid Gurkha

Superbike The Movie merupakan sebuah filem permotoran Malaysia 2020 arahan Wan Saiful Shahrizan Wan Nawi (Shah) dibintangi oleh Kamal Adli, Shiqin Kamal, Zul Handy Black dan Fizo Omar.

Filem yang 'diperam' selama lima tahun atas masalah teknikal ini bakal menemui penonton di saluran pawagam rumah, Astro First mulai 23 Julai 2020.

Pelakon
Dibintangi Kamal Adli, Shiqin Kamal, Zul Handy Black, Fizo Omar, Mia Ahmad, Abam Bocey, Mikail Andre, Joe Bugis, Hamid Gurkha dan ramai lagi.

Pengarah Dan Syarikat Produksi
Di bawah terbitan Storyfarm Post dengan menggunakan khidmat arahan sutradara Wan Saiful Shahrizan Wan Nawi atau Shah.

Sinopsis

Superbike The Movie merupakan sebuah filem permotoran penuh aksi yang juga menyelitkan tema persahabatan dan percintaan.

Berkisar kehidupan seharian sekawan penunggang superbike yang menggelarkan kumpulan mereka sebagai 'Pirate Bikers' dan diketuai oleh Bugis (Kamal Adli).

Berlumba di jalanan, kejar-mengejar, berkonvoi dan disaman polis sudah menjadi asam garam dalam kehidupan mereka yang berkongsi minat sama ini.

Pak Hamid (Hamid Gurkha) merupakan individu yang bertanggungjawab mengajar Pirate Bikers kerana gemar berlumba di jalanan berbanding di litar yang disediakan.

Malah Pak Hamid juga berjaya menewaskan mereka ketika menuju ke Lemang Toki!

Sementara itu, Bugis yang bertemu Ilya (Shiqin Kamal) menyalahertikan hubungan antara Ilya dan Pak Hamid kerana menganggap Pak Hamid sebagai 'sugar daddy' kepada gadis itu.