eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Rider"Kumpul Duit Kahwin,Temui Ajal Sempat Diajar Mengucap

 


Seorang penghantar makanan Foodpanda maut dalam kemalangan jalan raya selepas motosikal ditunggang dilanggar sebuah kereta yang dipandu seorang warga emas berusia 64 tahun di di Taman AST, Seremban kelmarin.

Mangsa dikenali sebagai Muhammad Azman dalam perancangan untuk mendirikan rumah tangga selepas perayaan Aidilfitri dengan gadis pilihan hati.


Abang kepada mangsa iaitu Muhammad Ridzuan berkata, adik bongsunya melakukan kerja sampingan sebagai ‘rider’ makanan sejak bulan lalu bagi menambah wang untuk hari bahagia yang bakal tiba.

Tunang mangsa, Nurul Aishah Zainal Abidin berkata dia sempat makan tengah hari bersama-sama sebelum kejadian itu berlaku termasuk diberi RM500 oleh arwah untuk kegunaan kecemasan.Menjengah ke akaun Facebook milik Aishah, dia ada memuat naik posting luahan hati atas kehilangan mangsa yang berusia 30 tahun itu dan reda dengan segala ketentuan Allah SWT.

“Kita dah rancang semua sama-sama. Kita nak kahwin, nak cari rumah sewa, nak kumpul barang rumah sama-sama. Kita makan kongsi dua..”

“Tapi Allah maha mengetahui maha adil. Allah sayang kau. Aku sayang kau. Semoga kita jumpa lagi Azman. Segala nasihat kau, aku akan ingat,” coretnya.

Menurut Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim, pemandu kereta pula tidak mengalami kecederaan dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.