eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Drama Semanis Senyumanmu Lakonan Aiman Hakim, Daiyan Trisha

 

Tonton drama 'Semanis Senyumanmu' lakonan Aiman Hakim dan Daiyan Trisha yang bakal ditayangkan di Disney+ Hotstar pada 1 Jun 2021.

JUDUL : SEMANIS SENYUMANMU
TARIKH TAYANGAN : 1 Jun 2021
PENULIS SKRIP : Nur Hussein
PENGARAH : Faizul Jais
PRODUKSI : Parallax Pictures
PELAKON : Aiman Hakim, Daiyan Trisha, Shyrim Husni, Shekeen Waida, Adib Azlan, Mia Deen, Zoul Muhammad, Thaqif, Adib Fikri, Afif Mikhail 

WATAK PELAKON 
Aiman Hakim sebagai Chef Azim
Daiyan Trisha sebagai Azra
Shyrim Husni sebagai Naufal
Shekeen Waida sebagai Azreen
Adib Azlan sebagai Fariz
Mia Deen sebagai Nisa
Zoul Muhammad sebagai Chef Jamal
Thaqif sebagai Chef Ali
Adib Fikri sebagai Chef Fik

SINOPSIS SEMANIS SENYUMANMU
Mengisahkan tentang Azim (Aiman Hakim Ridza) yang bekerja sebagai tukang masak di sebuah restoran terkenal dan makanan hasil masakannya selalu mendapat pujian. Azim tidak berpuas hati apabila terdengar seorang pelanggan mengkritik kuih lopes yang dimasaknya tidak mempunyai tekstur yang memuaskan. Azim cuba memasak semula kuih lopes dan meminta pandangan daripada stafnya dan tiada yang kurang pada kuih buatannya. Azim tidak dapat menerima kritikan dan merasakan pelanggan tersebut perasan bagus.

Azra (Daiyan Trisha) membuka sebuah bakery bersama kawan baiknya, Iman (Aqilah Abas) dan banyak menyibukkan diri dengan membuat bermacam-macam jenis manisan sejak putus dengan teman lelakinya.

Iman risau melihat keadaan Azra dan menyuruh kawan baiknya itu supaya berehat buat sementara waktu daripada membuat kerja di bakery tersebut.

Suatu hari, Azim menemani anak saudaranya yang mahu membeli manisan di bakery berdekatan rumahnya. Sewaktu membuat bayaran, Azim baru perasan yang pemilik bakery tersebut adalah orang yang sama mengkritik kuih lopesnya sebelum ini. Dalam masa yang sama, Azim turut mengkritik balik roti buatan Azra yang tidak mempunyai tekstur yang memuaskan.

Mereka kemudiannya bertemu kembali dalam satu majlis, Azra meminta maaf pada Azim dan menawarkan diri untuk mengajar Azim membuat kuih memandangkan itu adalah kepakarannya. Adakah Azim akan bersetuju dengan tawaran tersebut dan berbaik dengan Azra?

PROMO DRAMA SEMANIS SENYUMANMU

PARA PELAKON DRAMA SEMANIS SENYUMANMU
PARA PELAKON DRAMA SEMANIS SENYUMANMU 1

PARA PELAKON DRAMA SEMANIS SENYUMANMU 3

PARA PELAKON DRAMA SEMANIS SENYUMANMU 5

PARA PELAKON DRAMA SEMANIS SENYUMANMU 7