eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Adik Rayan Meninggal Dunia, Seluruh Dunia Bersedih

 

Adik Rayan Meninggal Dunia, Seluruh Dunia Bersedih1

Seorang kanak-kanak berusia lima tahun diselamatkan selepas terperangkap pada kedalaman 32 meter di sebuah perigi sejak Sabtu lalu, disahkan meninggal dunia.

BBC melaporkan, kenyataan diraja mengumumkan pemergian Rayan sejurus selepas dia berjaya ditemukan dan dibawa keluar dari telaga tersebut.

Usaha menyelamatkan Rayan sebelum ini ibarat ‘mencengkam’ perasaan seluruh negara dengan ratusan orang berkumpul di kawasan kejadian. Kanak-kanak yang terjatuh pada kedalaman 32 meter dan usaha menyelamat berdepan cabaran getir dengan kebimbangan berlaku tanah runtuh.

Bagaimanapun, susulan daripada kemalangan tragis ini yang mengorbankan nyawa seorang anak kecil, Ryan Oram, Raja Mohamed VI mengucap takziah kepada keluarga mangsa.

Di media sosial terutamanya di laman Twitter dengan tanda pagar #SaveRayan menjadi ‘trending’ di seluruh dunia menyatakan kegembiraan mereka namun selepas beberapa minit kenyataan sedih umum adik Rayan pergi buat selamanya. Pemergian anak ini amat dirasai. Alfatihah, syurga buatmu si anak kecil.kredit: BBC