eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Lelaki geram katering tak hantar makanan majlis kahwin,keluarga kalut masak sendiri

 


Majlis perkahwinan merupakan majlis yang melibatkan ramai pihak terutamanya tetamu. Sudah tentu perancangan yang cukup rapi harus diadakan supaya majlis yang berlangsung berjalan dengan baik.

Namun, siapa sangka ada di antara pihak-pihak tersebut  tergamak menipu dan mengambil sambil lewa sahaja majlis penting orang lain sehingga pihak keluarga terpaksa menanggung malu.

Katering tak hantar makanan

Hal ini dikongsikan sendiri oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @ajanreduan01 apabila memuat naik perkongsian kejadian kalut di majlis perkahwinan sepupunya.

Dalam perkongsian tersebut, dia memaklumkan yang pihak katering tidak menghantar makanan yang sepatutnya dihidangkan kepada tetamu sedangkan majlis sudah bermula.


@ajanreduan01 Semoga dipermudahkan majlis 😢#fyp #fypmalaysia🇲🇾 #masukberanda #qiszan #weddingplanner #sabar ♬ original sound - Fadhli - TuanFadhli

Ahli keluarga & jiran2 tolong masak

Suasana menjadi kalut dan ahli keluarga terpaksa bergotong-royong secepat mungkin untuk memastikan tetamu yang hadir dapat menjamah makanan walaupun dilakukan dalam keadaan yang sangat terburu-buru.


Tergamak buat majlis orang macam tu

Perkongsian tersebut telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet. Raa-rata menyarankan supaya pihak ahli keluarga pengantin membuat laporan polis berikutan ditipu dan dipermalukan pada hari penting mereka.

Walaupun tidak menjelaskan sepenuhnya keadaan tersebut, pengguna TikTok itu memberitahu pihak keluarga sudah mengambil tindakan undang-undang dan warganet juga amat faham dengan situasi berkenaan kerana ia merupakan sesuatu yang sangat menyedihkan di hari istimewa seperti itu.