eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Filem Anak Rimau The Movie

 

Filem Anak Rimau The Movie2

Filem berlatarkan sukan bola sepak, Anak Rimau The Movie terbitan Keeklr Films Sdn Bhd akan ditayangkan di pawagam pada 1 September 2022. Filem Anak Rimau The Movie dihasilkan menerusi usaha sama dengan Majlis Sukan Negara (MSN), Program Pembangunan Bola Sepak Negara (NFDP) dan AMD dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan (KBS)

Filem yang menelan belanja RM5.5 juta itu mengetengahkan bakat baharu, Idan Aedan dan dua pemain bola sepak kategori bawah 14 tahun dari Akademi Bola Sepak Negara Mokhtar Dahari (AMD), Kechikimi dan Hanz Skelchy, selain menampilkan pelakon terkenal, Beto Kusyairy, Azhan Rani dan Adam Corrie.

JUDUL: Anak Rimau The Movie #anakrimauthemovie
Tarikh Tayangan: 1 September 2022
Pengarah: Areel Abu Bakar
Produksi: Keeklr Films Sdn Bhd
Pelakon: Beto Kusyairy, Idan Aedan, Ahmad Daniel Hakimi, Hanz Daniel Skelchy, Azhan Rani, Adam Corrie, Taiyuddin Bakar, Mustakim Bahadon, Megat Sharizal, Izz Qhuzaidie Mazni Alif Aiman Mohamad, Amil Haikal Rozmi, Nazwan Abdullah, Nur Qayyum Irfan Jamil, Airiel Zafran Mohd Azrul, Al Kausal Jarah, Shahmeer Rusli, Adam Shauki Asmady, Wan Omar Daanyal Wan Ahmad Muadzam

Sinopsis Anak Rimau The Movie
Sekumpulan anak-anak muda dari pelbagai latar belakang yang ingin mengapai impian menjadi pemain bola sepak. Pelbagai cabaran, konflik, suka dan duka yang ditempuhi oleh mereka.

PROMO ANAK RIMAU THE MOVIE