eebYXrnOYAkzZ4FfKXVQtUxpW7aZVX2htvOt4gr5
Bookmark

Isteri Da’i Farhan Baru Disahkan Hamil Mengaku Sudah Bercerai

Dr Erin, steri kepada Da’i Farhan baru baru ini mengesahkan yang beliau sudah bercerai dengan suaminya pada penghujung April yang lalu. Menurutnya, penceraian ini dibuat atas keputusan bersama.

Penceraian dengan talak satu itu dilafazkan oleh Da’i Farhan menerusi rakaman suara di aplikasi Whatsapp.

“Untuk pengetahuan semua, ustaz telah lafazkan cerai pada 27 April selepas saya sendiri minta untuk dilepaskan. Saya yakin ini terbaik untuk kami bertiga kerana saya tahu pihak sana juga (bekas madu) tak boleh move on”

“Penceraian ini saya minta keraja saya sendiri sudah penat dengan episod sekejap kata nak rujuk dan ceraikan saya, sekejap tak jadi cerai dan mahu bermadu dengan saya — saya tahu ustaz serba salah dan saya memilih untuk diceraikan,” ujarnya.

Diceraikan ketika hamil

Noorainul Naqim atau Drholis memaklumkan bahawa Da’i Farhan sudah melafazkan cerai pada 27 April yang lalu selepas dirinya hamil anak pertama bersama pendakwah tersebut.

Rela diceraikan

Menurut perkongsian itu lagi, Da’i Farhan dikatakan terlalu merindui anak-anaknya. Atas desakan pelbagai pihak, wanita tersebut dengan rela memilih untuk diceraikan.

Susulan daripada itu, dia berharap agar tidak lagi dikaitkan dengan pendakwah itu dan sempat meminta maaf sepanjang  pernikahan mereka andai kata ada pihak yang terguris.

Hamil anak pertama

Pada 25 April yang lalu, drholis telah mengesahkan bahawa dirinya hamil dan memuat naik berita gembira itu di media sosial selepas berasa loya dan muntah-muntah.

Selepas mendapatkan rawatan doktor, dia disahkan hamil setelah ujian kehamilan yang dilakukan menunjukkan dua garis.


Sumber : Drholis